Sisällöntuotanto erilaisille persoonallisuustyypeille – moninkertainen työ?

Sisällöntuotanto

Traitspotterin ydinajatus on mukauttaa viestintäsisältöjä siten, että niiden sävy vastaa viestin vastaanottajan luonnollista tapaa kuluttaa sisältöjä. Käytännössä tämä on tarkoittanut kohderyhmän jakamista esimerkiksi introvertteihin ja ekstrovertteihin, sekä näitä ryhmiä vastaavien sisältöjen luomista. Sisällöntuottajan näkökulmasta tämä herättää luonnollisesti kysymyksen: ”Tarkoittaako tämä sitä, että meillä menee jatkossa tuplamäärä aikaa tehdä sisältöjä, kun aiemmin on kirjoitettu vain yksi sisältö?”

Selkeä, hyvä kysymys, johon on yhtä selkeä ja hyvä vastaus: ”Ei”. Viestinnän ytimessä pysyy edelleen yrityksen tuote/palvelu, jota myynnin ja markkinoinnin keinoin halutaan saada kaupaksi. Nykyinen viestintätapa todennäköisesti sisältää jo valmiiksi useita elementtejä, joista toiset istuvat suoraan esimerkiksi introvertin ja toiset ekstrovertin sielunmaisemaan. Datasheetit introverteille ja makeat refestoorit ekstroverteille.

Mistä määrästä lisätyötä tarkemmin puhutaan?

Elementit ovat siis yleensä jo olemassa ja kyse on pienestä lisätyöstä, kun elementit jaetaan sopiviin viestiversioihin ja  sävyä vielä vähän vahvistetaan. Traitspotterin sisällöntuottajien arvioiden mukaan kyse on noin 15–20 % lisätyöstä. Moninkertaisesta työstä ei siis todellakaan puhuta.

Data-analyysi ja pieni lisätyö voi siis nostaa yrityksen tulosta merkittävästi. Käytännössä personalisoitu viestintä on ollut Traitspotterin asiakkailla 30–50 % “perusviestintää” tehokkaampaa, kun sitä on mitattu mm. avausasteen, klikkien, buukattujen tapaamisten tai myyntilukujen kautta.

Oletko sisällöntuottaja ja haluat tietää lisää?
Lue tästä sisällöntuottajan opas personalisoidun viestinnän kirjoittamiseen!

Oletko yrityspäättäjä ja haluat parantaa yrityksen tulosta 30–50 prosenttia?
Ota yhteyttä, niin tutkitaan mahdollisuutta edetä asiassa!